Парламентът да каже НЕ на АСТА поискаха великотърновци
Парламентът да каже НЕ на АСТА поискаха великотърновци / Дарик нюз
Парламентът да каже НЕ на АСТА поискаха великотърновци
50115
Парламентът да каже НЕ на АСТА поискаха великотърновци
  • Парламентът да каже НЕ на АСТА поискаха великотърновци

Около 100 души протестираха днес във В. Търново срещу приемането на търговското споразумение за борба с фалшифицирането АСТА.

Мирното шествие премина от сборния пункт пред търговскиs център на ул. „Магистрална" до сградата на общината. Много от протестиращите, които бяха предимно млади хора носеха маски- символ на движението на анонимните.

Участниците в протеста издигнаха плакати "АСТА спрете свободата запазете", "Ако държавата ти спре интернета спри държавата" и "STOP на АСТА".

Хората настояваха Народното събрание в никакъв случай да не ратифицира АСТА и България да не става при никакви условия част от него. Според един от организаторите на протеста Господин Господинов министрите са подкрепили споразумението без въобще да знаят какво гласуват. "Очаквам като минимум да не ратифицират поне клаузите, които касаят Интернет, каза той. Говорилите на митинга поискаха Парламента да не приема и клаузите свързани с лекарствата, защото това ще обрече милиони хора на смърт. По думите им приемането на АСТА означава Биг Брадър за всички потребители на глобалната мрежа и изравняването им по статут с изнасилвачи, убийци, търговци на плът, наркотици и оръжие...

Повече от атмосферата на протеста и изказванията чуйте в звуковия файл.