Овчарката Ханс зарадва малчуганите в детските градини Соня и Слънчев дом (СНИМКИ)
Овчарката Ханс зарадва малчуганите в детските градини Соня и Слънчев дом (СНИМКИ) / Дарик нюз

Какво яде немската овчарка Ханс и истински ли са пистолетите на полицаите, бяха въпросите, развълнували най- много малчуганите от великотърновската детска градина „Соня”. Момиченцата и момченцата питаха още трябва ли да слушат, за да станат полицаи и има ли много лоши хора. Визитата в детското заведение на инспектор Пенчев от Охранителна полиция, Гергана Маринова и Ивелин Иванов от Детска педагогическа стая, полицай Стефан Михайлов и водения от него Ханс, бе по повод утрешния празник на служителите в Министерството на вътрешните работи. Заради лошото време срещата с малчуганите бе в салона на градината.

Овчарката Ханс зарадва малчуганите в детските градини "Соня" и "Слънчев дом" (СНИМКИ)
netinfo

Децата видяха как Ханс изпълнява команди, научиха какви са задачите на българската полиция, а Гергана Маринова им обясни какво означава лъвчето върху униформите и за какво служат белезниците. Естествено, почти всички малчугани пожелаха да станат полицаи като пораснат, като момиченцата дори бяха по- уверени в бъдещия си избор.

Момченцата се отсрамиха, като бързо се престрашиха и наобиколиха Ханс, за да се снимат с него. В един момент красивата овчарка и нейният водач буквално се оказаха под плътна обсада, но отлично тренираното куче нито за момент не показа раздразнение от вниманието и дружелюбно остави децата да му се радват.

По-рано днес Ханс гостува в детска градина "Слънчев дом", където също бе посрещнат от децата подобаващо.

Овчарката Ханс зарадва малчуганите в детските градини "Соня" и "Слънчев дом" (СНИМКИ)
netinfo