Обострена дискова херния извади от ареста кмета на Тетевен
Обострена дискова херния извади от ареста кмета на Тетевен / Дарик нюз, архив

Апелативен съд Велико Търново промени определението си от 27 март тази година и пусна от ареста кмета на Тетевен - Милен Милев.

Според въззивната инстанция изменението на наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” в „домашен арест” се налага, заради влошеното здравословно състояние на Милев и представените за това доказателства. Заключение на лекари от Ловешката болница показва, че престоят в ареста е обострил дисковата херния на кмета на Тетевен. Тричленна лекарска комисия от Затворническа болница в София е констатирала в петък, че се налага оперативно лечение на заболяването на Милен Милев. Тъй като в здравното заведение не разполагат с условия за това Апелативния съд в старата столица постанови кметът да остане под „домашен арест” на постоянния си адрес в Тетевен, като решението не подлежи на обжалване и протест.

 

Милев и тримата му заместници бяха арестувани на 17 март следобед при акция на ДАНС. Обвиненията са за длъжностни престъпления за периода април 2012 - август 2013 г.

Милен Милев спечели местните избори през 2011 г. за кмет на Тетевен като издигнат от Земеделски народен съюз и подкрепен от ГЕРБ. На балотажа той надделя над Цецка Димитрова (БСП) с 54% от гласовете. В предишния мандат Милев беше председател на общинския съвет в планинския град.