Областна администрация назначи шестима студенти по стажантска програма
Областна администрация назначи шестима студенти по стажантска програма / снимка: Областна администрация

Пет студенти  от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”започнаха работа по стажантска програма  в Областна администрация. До няколко дни към тях ще се присъедини и един студент от СУ „Св. Климент Охридски”.

Светла Цвяткова, която учи финанси във ВТУ, ще работи като счетоводител по направление „ФСД”. Невена Върбанова ще изкара стажа си като юрист по направление „Правно обслужване”. Николай Тодоров изучава история във ВТУ и ще заеме позицията на юрист в направление „Държавна собственост (архив)”. Юрист ще бъде и Гергана Цвяткова, която също учи право във ВТУ. Тя ще заеме позицията по направление „Координация и административен контрол”. Мястото на технически сътрудник ще бъде за Хатидже Мустафова- Стопанско управление във ВТУ. Радослав Бахчеванов от СУ изучава компютърни науки и в Областна администрация ще бъде IT- специалист.

Студентите ще бъдат ангажирани за 240 часа. Областна администрация смята да се възползва и за в бъдеще от програмата, която приключва през октомри 2014-та година. Инж. Георги Рачев пожела на бъдещите професионалисти успешна работа в Областна администрация и късмет в начинанията.