Младежки театър Алтернатива с премиера на тийнейджърска постановка
Младежки театър Алтернатива с премиера на тийнейджърска постановка / DarikNews.bg, архив

20 тийнейджъри от горнооряховския Младежки театър "Алтернатива" са се заели да покажат на своите приятели и съученици, както и на родителите и представителите от местната общност,  какво кара  младите да посягат към дрогата. Дали те стават зависими от безделие или имат по-дълбоки социални проблеми.

Спектакълът "Не-ЗАВИСИМИТЕ" от Лилия Христова и  постановка на Симеон Христов, е изпъстрен с много музика и танци, но естествено има и драма. С много хъс и настроение актьорите пресъздават различните характери на образите.

Авторката е част от колектива на младежкия театър и случките, разказани  и пресъздадени в постановката, са от младежкото ежедневие. Съвременни действия, които са понякога непонятни за по-възрастния зрител, заради подлостта, лицемерието чрез използването на съвременната технология. Един разказ за шегата, ставаща понякога препъни камъчето в младежкия живот и невъзможността за каквато и да е помощ след нея.

Премиерата на спектакъла "Не-ЗАВИСИМИТЕ" е на 10 май от 18,00 ч. на сцената на читалище "Напредък-1869". Предишния ден, 9 май, от 17,00 часа в парк Христо Ботев младите артисти ще представят театър на открито.

На 11 и 12 май по покана на Асоциация "Родители" театралите от Горна Оряховица ще покажат своите миниатюри в София на уникален спортен хепънинг в Южния парк, в организирания  ФАМИЛАТЛОН - празника на спорта, творчеството и здравословния начин на живот. След това ги очакват прояви в празника на Горна Оряховица, турне в Турция и други ангажименти.