Милчо Левиев и Вики Алмазиду идват за Звездни гласове над Царевец
Милчо Левиев и Вики Алмазиду идват за Звездни гласове над Царевец / Dariknews.bg
Милчо Левиев и Вики Алмазиду идват за “Звездни гласове над Царевец”
32600
Милчо Левиев и Вики Алмазиду идват за “Звездни гласове над Царевец”
  • Милчо Левиев и Вики Алмазиду идват за “Звездни гласове над Царевец”

Близо 30 млади изпълнители ще вземат участие в първия у нас Международен вокално-фолклорен конкурс за етно, джаз и поп музика, който ще се проведе във Велико Търново. Конкурсът "Звездни гласове над Царевец" ще бъде открит на 17 септември по повод националния празник 22 септември, когато отбелязваме Независимостта на България. В него ще участват изпълнители на възраст между 15 и 25 години. Очаква се за конкурса да пристигнат певци от Румъния, Молдова, Сърбия и Гърция.

Конкурсът се организира от читалище "Седми юли" и Фондация "Короната на Търновград", със съдействието на Община Велико Търново. Фестивалът ще премине под патронажа на областния управител доц. Пенчо Пенчев. 

Председатели на журито ще бъдат композиторът Милчо Левиев, който ще оценява поп и джаз изпълненията на младите таланти и проф. Петър Льондев - фолклорните. В журито ще бъде още известната джаз певица Вики Алмазиду.

Повече за конкурса, чуйте от организатора Кръстияна Кръстева в прикачения файл.

Конкурсът "Звездни гласове над Царевец" ще бъде открит на 17 септември от 19,00 часа на паметник "Майка България". На 19 септември - събота, изпълненията на младите таланти ще започнат от 16,00 часа. Закриването и галаконцертът на лауреатите ще бъде в 20,00 часа.