Легендарният вокалист на Рейнбоу ще пее за първи път на рокерско събиране у нас
Легендарният вокалист на Рейнбоу ще пее за първи път на рокерско събиране у нас / снимки: DarikNews.bg
Легендарният вокалист на "Рейнбоу" ще пее за първи път на рокерско събиране у нас
54038
Легендарният вокалист на "Рейнбоу" ще пее за първи път на рокерско събиране у нас
  • Легендарният вокалист на "Рейнбоу" ще пее за първи път на рокерско събиране у нас

Легендарният рок музикант Джо Лин Търнър ще изнесе концерт тази вечер във Велико Търново. Световно известният вокалист на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл" гостува в старата столица по покана на мото рок клуб "Олд Бастардс", които организират първия Мото рок фест край паметника на Асеневци.

Американската рок-легенда ще излезе на сцената на фестивала около 21,30 часа и ще зарадва своите фенове с култовите си и незабравими парчета, сред които "I Surrender", "Can't Happen Here", "Jealous Lover","Death Alley Driver", "Street of Dreams" и "Can't Let You Go".

Джо Лин Търнър идва за първи път във Велико Търново, но в България вече има седем-осем концерта. За първи път обаче ще забие на рокерско събиране. Самият Търнър притежава мощен Харли Дейвидсън, върху който често се качва. Има и един сериозен инцидент, при който в дъждовно време се подхлъзнал с 1200-кубиковата машина, а след това лежал в болница три седмици.

Най-странното място, на което е изнасял концерти е в крепост и на голяма лодка. Мястото обаче няма значение, по-важни са хората и тяхната енергия и любов, споделя музикантът. Във Велико Търново Лин Търнър ще остане само една вечер, а утре се връща в Истанбул, където е жена му. Местните рокери ще го заведат да разгледа крепостта Царевец, след което започва подготовката за шоуто тази вечер.

В момента Джо Лин Търнър е част от рок групата Brazen Abbot, основана във Финландия от българския китарист, продуцент и текстописец Николо Коцев, участва и в други проекти заедно с Глен Хюз и сина на Ричи Блекмор - Юрген Блекмор.

Чуйте какво още сподели Джо Лин Търнър в звуковия файл.