/ netinfo
Архитект от чужбина, който не успява да участва в международния конкурс за нов градски център „Ново сърце за Стария град“, прави благороден жест към великотърновци и към местната архитектурна гилдия.

Изложба представя всички предложения от международния конкурс за нов градски център на Велико Търново

Проектът му постъпва след изтичане на срока за подаване на предложения.
Предвид условията и правилата на професионалното състезание, разработката на архитектка не е допусната до конкурсната надпревара. 
 
Проф. д-р Георгий Станишев: Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции

Въпреки това, чуждестранният участник се свърза с възложителя и предостави своята разработка на Община Велико Търново за участие в изложбата на всички 62 проекта и концепции за градоустройствено решение на територията на Старото военно училище. Така всеки желаещ ще може да се запознае и да почерпи опит и от визията на архитекта от Канада. 
 
Андреа Д’Антраси: Велико Търново е много колоритен град

 „Преди да бъдем архитекти, ние сме хора, вярваме в човечността и работим за обществените интереси.
Искаме да направим нашите градове по-добри за живеене. Искаме да покажем как Велико Търново може да бъде един по-добър град“, споделя участникът.
 
Експозицията ще бъде открита в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ на 6 август и ще остане там до 14 септември включително.