Камелия и Светльо Витков ще пеят за великотърновци в Новогодишната нощ
Камелия и Светльо Витков ще пеят за великотърновци в Новогодишната нощ / Sofia Photo Agency

В празничен салон на открито ще бъде превърнато пространството пред Община Велико Търново в новогодишната нощ. Украсени маси, осветени от свещи, ще бъдат разположени в центъра на старата столица за събралите се да посрещнат заедно новата 2012 година жители и гости на старата столица.

Точно в 23,00 ч на 31 декември ще започне новогодишната програма, подготвена от Община Велико Търново със съдействието на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов". Водещ ще бъде Наско Стоянов от БГ радио, водещ на популярното предаване „Любими песни за любими хора". Последните минути на 2011-та година ще са като радио предаване на живо само с българска музика, а водещия ще изпълнява и музикалните желания на публиката.

Своя новогодишен поздрав към великотърновци и гостите на града в 23,35 ч ще поднесе кметът на Община Велико Търново Даниел Панов. Празничен богослов по традиция ще отслужи Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. На видеостената на сградата на общината ще бъде излъчено телевизионното обръщение на президента. Новата 2012-та година ще започне с националния химн, който ще бъде изпълнен за първи път на живо от Миряна Калушкова.  В 00,05 ч ще започне празничния хоровод на Професионален фолклорен ансамбъл „Искра" Велико Търново. Новогодишната програма ще продължи до 01,40 ч. с изпълнения на фолк дивата Камелия, дръм-шоуто от инструментални и танцови изпълнения на група „Вакали" и хитовете на Светльо Витков и „Хиподил".  Още час доброто настроение на множеството ще бъде подгрявано от диджей.

Много изненади и добро настроение очакват събралите се да посрещнат заедно Нова година в центъра на Велико Търново, обещават организаторите на празничната програма.