Йордан Михтиев ще се бори за втори кметски мандат в Горна Оряховица
Йордан Михтиев ще се бори за втори кметски мандат в Горна Оряховица / DarikNews.bg
Йордан Михтиев ще се бори за втори кметски мандат в Горна Оряховица
44604
Йордан Михтиев ще се бори за втори кметски мандат в Горна Оряховица
  • Йордан Михтиев ще се бори за втори кметски мандат в Горна Оряховица

Кметът на Горна Оряховица инж. Йордан Михтиев ще се бори за втори кметски мандат на предстоящите местни избори. Неговата кандидатура е подкрепена от коалиция "Заедно напред", която включва партиите "Новото време" и "Обединени земеделци".

Михтиев ще бъде и водач на листата с общински съветници на коалицията. "За мен е предизвикателство да спечеля отново доверието на хората, които ме избраха вече веднъж. Можех да изкарам по-лек мандат, ако бях приел да съм кукла на конци. Отказах да съм пионка в ръцете на недобросъвестни политици и атаките срещу мен валяха непрекъснато", заяви Йордан Михтиев.

Той направи равносметка на своята работа през изминалия мандат, в който четири пъти са били стопени завещаните от предходното управление неразплатени дългове. Събираемостта на местните данъци и такси възлиза на над 95%. През мандата Община Горна Оряховица е спечелила и реализирала 22 европейски проекта за над 24 млн. лв., похвали се градоначалникът.

Той обаче призна, че са нужни много усърдие и още работа за постигане на по-добри резултати. Затова се кандидатира отново за кмет, като се ангажира пред жителите на града и общината да развива общинската инфраструктура и туризъм, да открие зеленчукова борса и да разшири индустриалната зона.

Михтиев допълни, че не очаква срещу него да бъдат извадени компромати от страна на бившите зам.-кметове, които сега също ще се борят за кметския стол. Като свой основен опонент той посочи кандидатът на ГЕРБ.

Чуйте какво още каза Йордан Михтиев в звуковия файл.