/ Dariknews.bg, архив
Амфетамин, метаамфетамин и канабис иззеха служители на полицейските управления във Велико Търново и Полски Тръмбеш.

Полицаи иззеха близо 4 кг марихуана

На 16 април, при проведена специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества на територията на ОД на МВР-Велико Търново е извършена проверка в гараж в областния град, ползван от 24-годишен мъж.

В хода на проверката полицейските служители се натъкнали на 12 гр. бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин, три хапчета, реагиращи на метаамфетамин и около 5 гр. листна маса, която е реагирала на канабис.

Откриха оранжерия за отглеждане на марихуана в Павликени

Наркотичните вещества са иззети.
Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Отново на 16 април, в 00:40 часа в с. Петко Каравелово полицейски служители от полицията в Полски Тръмбеш предприели проверка на мъж на 23 г. от Велико Търново. При подхождане на униформените служители към мъжа същите забелязали, че той изхвърлил в близост до себе си полиетиленова обвивка.

Откриха над 6 кг марихуана и метаамфетамини след зрелищен арест

Установено е, че в нея има лисна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е с тегло 2 г.  При проверка на сак, който носел мъжът са намерени още 52 семена. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.