/ МВР, пресцентър
Двама мъже бяха заловени в петък в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества от служители на ОД на МВР-Велико Търново и РУ. 

Арестът е станал на ул. „Симеон Велики“ в областния град. Принудително е бил спрян лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 27-годишния Б. П. от Стара  Загора, известен на полицията. В колата пътувал 25-годишният М. И. от Враца, неизвестен до момента на полицията. 

От извършените процесуално следствени действия е установено, че двамата държали 7 пакета със зелена листна маса, с общо тегло 5800 г., която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във Велико Търново, където са намерени и иззети още около 800 г. от същото наркотично вещество, 10 г. метаамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупни парични суми, мобилни телефони и компютърни конфигурации. 

Б. П. и М. И. са задържани с полицейски мерки за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа.