Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 1000 лева е наградният фонд
Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 1000 лева е наградният фонд / Дарик нюз
Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 1000 лева е наградният фонд
69298
Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 1000 лева е наградният фонд
Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 1000 лева е наградният фонд
  • Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 1000 лева е наградният фонд
  • Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 1000 лева е наградният фонд

32 отбора стартират от понеделник в зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски” във В. Търново. Те бяха разпределени в осем групи по четири със жребий, изтеглен в присъствието на организаторите- председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, секретарят Страцимир Тинчев, Трифон Иванов, Маргарита Арабаджиева от спортната зала, Стефан Чакъров, Петър Петров и Йордан Дурчев.

Фортуна разпредели в група „А”: Ивкомерс, Табак, Приятели и Чешмата; в група „Б”: Скорпион инвест, Импулс, Шарков и Ветеран турист; в група „В”: Алпласт, Долапчиеви, Амфора и Ресен-2012; в група „Г”: Търново Юнайтед, Блекбол, Алумина Елит и Фантом; в група „Д”: Ботев (Дебелец), Спарта, Гранде и Килифарево; в група „Е”: Поликраище, Щастливеца, Лайтс и Късметлиите; в група „Ж”: Илстрой, Тремол, Яна-1 (Ресен) и Младите боляри и в група „З”: Банка ДСК, Росонери, Бек и Никон М.

Заелите първите две места във всяка група ще продължат в елиминациите. Жребият за тях ще се проведе на 29 януари, след изиграването на срещите в групите, като класиралите се отбори ще бъдат разделени в две урни. В едната ще бъдат отборите заели първо място, а в другата - тези на второ.

Шефът на Зоналния съвет Георги Велинов призова представителите на отборите да бъдат толерантни към арбитрите и едни към други и благодари на кмета Даниел Панов за предоставянето на залата.

Чуйте го в първия звуков файл.

Регламентът предвижда мачовете да се играят в две полувремена по 20 минути. Всеки отбор има право на петима полеви играчи плюс вратар, като при по-малко от 3+1 състезатели срещата се прекратява или не се провежда. Смените ще са неограничен брой, правят се при спряна игра. Страничното хвърляне е с ръце, като не се зачита гол, вкаран директно с ръце. Това важи и за вратарите, когато хвърлят топката с ръка.

Ако в груповата фаза се получи равен резултат, в редовното време той се запазва. При равенство в елиминациите продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на удари за определяне на краен победител.

В случай, че по време на срещата състезател получи жълт картон, напуска терена за 2 минути. При втори жълт картон играчът прекратява участие в дадената среща. Отборът има право да пусне друг футболист на негово място, след като мине 2-минутното наказание на провинилия се. Ако по време на срещата състезател получи червен картон, напуска терена и оставя отбора си с човек по- малко до края.

Забранява се използването на шпагати при атакуването на противник. Има ли физически контакт, е нарушение. Ако се пресича подаване обаче, без да се атакува противникът - играта продължава. При опит за саморазправа на състезатели или ръководители със съдиите, съответният отбор се изважда от участие в турнира, коментира председателят на Съдийската комисия към Зоналния съвет Петър Петров. Той добави, че срещите ще бъдат ръководени основно от рефери от професионалния футбол.

Повече от него във втория звуков файл.

Наградният фонд е 1000 лева. 400 лева е премията на първенеца, 300 лв. на втория, 200 лв. на третия в крайното подреждане. Най- добрият вратар ще получи 100 лв. от „Куцаров спорт”, голмайсторът на турнира - маркова екипировка от „Спортно Търново”. Организаторите предвиждат и традиционата игра с публиката.

Първите мачове са в понеделник. От 17,00 часа играят  „Ивкомерс” и „Чешмата”, от 18,00 ч. „Скорпион инвест” среща „Ветеран турист”, от 19,00 ч. е двубоят „Алпласт”- „Ресен- 2012”, от 20,00 ч. мерят сили „Търново Юнайтед” и „Фантом”.