Излезе поредният брой на алманах Света гора
Излезе поредният брой на алманах Света гора / DarikNews.bg, архив

Поредният 11-ти брой на алманаха за литература, наука и изкуство "Света гора" ще бъде представен тази вечер в Регионалната библиотека "П. Р. Славейков". Изданието излиза със съдействието на Национално общество за литература и изкуства "Формула 6" и Община Велико Търново. Литературната среща ще започне от 17,00 часа в библиотеката.

Преди 15 години представителна част от великотърновските писатели възобновиха творческата си общност и създадоха Сдружение на литературни дейци „Света гора". През същата година излиза бр. 1 („А") на Алманах за литература и изкуство „Света гора" - орган на Сдружението. През 2009 г. то бе пререгистрирано като Национално общество за литература и изкуства „Формула 6".

"Света гора" се превърна в единствената по рода си културна институция, която отстоява в национален мащаб политиката на равнопоставеност между хората на изкуството и творческите формации. Многобройните рубрики и изключително богатото съдържание се съобразяват единствено с изискванията за оригиналност и естетическо въздействие, обясняват от "Формула 6". Изданието се разпространява сред българите в чужбина, на територията на Балканите и Европа.