/ iStock/Getty Images
Слаб сняг вали във Велико Търново. Пътните настилки в голяма част от областта са мокри и хлъзгави.

Проходът на Републиката е отворен за движение, но там все още е в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. Видимостта е нормална, но органите на реда съветват водачите да са внимателни. 

За изминалото денонощие няма нови въведени ограничения. Спокоен е трафикът по улица „Магистрална“ в град Велико Търново. По-интензивно е движението в района на пътен възел „Качица“, Южен пътен възел и по „Беляковско шосе“. Екипи на полицията следят за правилното протичане на движението. Патрули има на входовете и изходите на града, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта, съобщава Агенция „Фокус“.

Нормално се осъществява и движението през седемте гранично контролно-пропускателни пункта за влизане и излизане във Велико Търново, като към този час няма образували се тапи.

В едната лента се осъществява движението в участък от пътя между Твърдица и Елена. Причината е пропадане на пътното платно и наличие на свлачище. Ограничението е въведено в отсечката от км 47+800 до км 48+000, а срокът за приключване на ремонта е краят на месец март.

В едната лента се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица заради ремонт. Дейностите текат в отсечката от км 4 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до 31 март.

Ремонт се извършва по пътя между селата Новград и Вардим. Движението се осъществява в едната лента в отсечката от км 34 до км 42+200. Трафикът се регулира със светофар и пътни знаци. Дейностите ще продължат до края на март.