Хайки за нелегални цигари в Свищов
Хайки за нелегални цигари в Свищов / dariknews.bg

28-годишен мъж от село Гривица е задържан заради превозване на цигари без бандерол. Той е спрян за проверка вчера следобед на КПП в свищовското село Горна Студена.

В багажника на управлявания от мъжа автомобил "Пежо 406" са открити 30 кутии цигари, без български бандерол. При направения личен обиска на водача са намерени 6 447 лв. Мъжът е задържан за 24 часа. Той е криминално регистриран по чл. 234 от НК за извършване на външнотърговска дейност без разрешение. Случаят се разследва, уведомена е Районната прокуратура в Свищов.

39 кутии цигари без бандерол са иззети от моторен кораб "Витоша" при съвместна проверка на Гранична полиция, Митница Свищов и полицейското управление н крайдунавския град. Корабът пътува под български флаг и е собственост на Българско речно плаване. Нелегалните цигари са собственост на двама от моряците - 27-годишен мъж от Русе и 54-годишен мъж от Тутракан. Те не са криминално проявени, срещу тях е образувана проверка.

При още една полицейска проверка в Свищов са намерени и конфискувани 109 кутии цигари без бандерол в дома на 63-годишен мъж. Той не е задържан, образувано е бързо производство.

От жилището на 46-годишна жена от Свищов също са намерени и иззети 70 кутии нелегални цигари. Жената няма криминални регистрации и не е задържана.