Георги Велинов оглави общинския клуб Спорт за учащи
Георги Велинов оглави общинския клуб Спорт за учащи / netinfo
16 учители, треньори, спортни деятели и журналисти учредиха Общински клуб „Спорт за учащи” във В. Търново. Учредителното събрание се проведе по- рано днес в Зоналния съвет на БФС в Старата столица. За председател на клуба бе избран Георги Велинов, който е учредител и член на Управителния съвет на Национална асоциация „Спорт за учащи”- създадена преди месец в столицата.
Секретар на общински клуб стана Галина Донева- треньор по лека атлетика и преподавател по физическо възпитание в Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”. В петчленния УС на „Спорт за учащи- В. Търново” влязоха Галина Донева, Диана Иванова- специалист по волейбол, Станислав Балъков по баскетбол, Петко Шатров по плуване и Румен Трифонов по хандбал. Сред учредителите на клуба са още шефката на Регионалния инспекторат на МОН във В. Търново Зоя Комитова, общинския съветник Камен Алексиев, бившия капитан на „Етър” Стефан Чакъров, треньорите Калояна Крумова, Вихрен Йорданов, Иван Иванов, главния счетоводител на Зоналния съвет Елена Радославова и журналистите от Дарик- радио Георги Гърев и Петко Павлов.
„Общинският клубси поставя за цел подобряването на спортната база в училищата и за създаване на спортен календар, който да съответства на учебната ангажираност на децата”, обяви предсадателя на клуба Георги Велинов.