Фумие Фукуи свири пред великотърновци
Фумие Фукуи свири пред великотърновци / netinfo
Съпругата на японския посланик у нас - Фумие Фукуи ще изнесе тази вечер концерт във Велико Търново. Инициативата е на дружеството на приятелите на Япония.
В 19 часа в музикално-драматичния театър започва втория по рода си концерт, в който известни имена свирят пред великотърновската публика. Главен герой на първия беше Теодосий Спасов.
Фумие Фукуи е пианистка. Тя ще свири първи концерт за пиано и оркестър на Шопен. В спектакъла ще участва и оркестъра на театъра с диригент Владимир Бошнаков. На сцената ще излезе и клавирното дуо - проф. Томока и проф. Мамору Кайшиге. Те ще представят Соната от Моцарт за четири ръце и Болеро от Равел.
Фумие Фукуи е избрала музиката на Фредерик Шопен заради неговата емоционалност и романтичност. Обича да свири и произведения Клод Дебюси и харесва Панчо Владигеров и Димитър Ненов.
Японската пианистка е завършила в столицата на страната на изгряващото слънце – в университета Токо. Как продължава пътя й след академичните години? Отговорът чуйте в прикачения файл.