/ ThinkStock/Getty Images
Медицинска сестра от Филиала на Спешната медицинска помощ в Стражица вчера вечерта изроди бременна жена в линейката. Докато транспортирали родилката към болницата, тя започнала да ражда и се наложила бърза намеса.



„Тази вечер наша колега медицински фелдшер от ФСМП Стражица, ЦСМП Велико Търново изроди в линейката близначета. Родилката не е знаела, че има многоплодна бременност и въпреки това един български спешен медик се справи извън болница с нелеката задача да даде живот на две деца. 

Това е четвъртото израждане на колегата ни за тази година. БРАВО НА ЕКИПА, които предпочете да остане анонимен!“, са написали във Фейсбук колегите на фелдшерката.

Двете близначета в момента са настанени в Неонатологията на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Момичета са, с тегло 1,940 и 2,100. В момента с в кувьози, с инфекция и за тях се грижи целият екип на отделението. 

Майката е настанена в Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ "Св. Иван Рилски"-Горна Оряховица. Тя е била приета вчера в 20,34 часа от Спешна помощ -Горна Оряховица, като екипът в отделението веднага е поел майката. На родилката е извадена плацентата, включени са й системи и в момента е в стабилно състояние, като се очаква да бъде изписана до края на седмицата. К.Т. е от Стражица, на 22 години и за нея това е второ раждане.