Етър ще домакинства в Трявна, осигуряват автобус за феновете
Етър ще домакинства в Трявна, осигуряват автобус за феновете / Дарик нюз, архив

„Етър ВТ” ще изиграе повечето си мачове от есенния полусезон в Северозападната „В” група на стадион „Ангел Кънчев” в Трявна, съобщи спортно- техническият директор Стефан Атанасов. Причина за това е ремонтът на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”, който започна в началото на август и ще продължи 143 дни. Със съдействието на кмета Даниел Панов първият мач от новия сезон срещу „Янтра Габрово” се изигра на стадион „Ивайло”, като за целта се влизаше само от южните трибуни на съоръжението. Сега обаче и това е невъзможно, тъй като предпазните огради са свалени. Изкопан е целият район зад източната врата на стадиона, а работниците вече редят кофража за отливане на борда с тунел, който ще обиколи цялата писта. Това налага провеждането на срещата на друг стадион.

Представители на „Етър ВТ” бяха в Трявна, където договориха всички детайли по организацията на мачовете. „Подали сме заявка в Зоналния съвет на БФС и в неделя от 18:00 ч. посрещаме на стадион „Ангел Кънчев” съперника „Левски-2007. За мача ще организираме транспорт за зрителите от В. Търново”, каза още Стефан Атанасов.

Заявката е подадена за всички домакински мачове на „Етър ВТ” от първенството и турнира за Купата на България от есенния полусезон. Ако условията на даден етап позволяват да се играе, остава минимална вероятност някои от срещите да са във Велико Търново. Ще има организиран транспорт за желаещите да гледат мача в неделя в Трявна срещу „Левски-2007″, съобщиха от клуба. Автобусът тръгва от стадион "Ивайло" в 15,30 часа.

Капитанът на тима Николай Петров ще пропусне предстоящия мач с „Левски 2007“ /Левски/. Халфът е наказан за една среща от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново заради червения картон, получен в двубоя с „Ком“ в Берковица.Под въпрос заради травми получени в същия мач са други трима футболисти на „виолетовите“. Иван Петков, Мартин Николов и Калоян Ангелов преминаха медицински преглед и им е предписано лечение. Дали ще могат последните двама да влязат в игра ще стане ясно вероятно в деня на мача с „Левски 2007“. Старши треньорът Калоян Чакъров бе категоричен, че отборъ се готви изключително сериозно за срещата със съперника, който в първите два кръга записа две победи.