Есенната кампания „Движи се и победи”  започва с поход до Ксилифор и спортен празник
Есенната кампания „Движи се и победи” започва с поход до Ксилифор и спортен празник / netinfo

Общоградски поход от Велико Търново до крайградската местност Ксилифор и спортен празник поставят началото на есенния дял на кампанията „Движи се и победи”. Пешеходният тур ще започне в 8,00 ч. на 1 октомври, като точките за потегляне са локализирани в квартал „Асенов” – край храма „Свети Четиридесет мъченици”, както и в квартал „Света гора” – до автобусното обръщало.

Стартът на спортния празник в Ксилифор ще бъде даден в 10,00 ч. Много игри и състезания ще зарадват всички, които са решили да прекарат съботния ден сред природата. Децата и по-големите ученици ще премерят сили в щафетни игри по пазене на равновесие, скачане с чували, ориентиране, стрелба с лък и др. Подготвени са също надпревари по планинско колоездене, плажен волейбол, бадминтон, шахмат, риболов, лъвски скок и др.

Кампанията „Движи се и победи” продължава на 8 и 15 октомври с туристически походи от Велико Търново до Арбанаси и Преображенския манастир. Организатори са Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Районна здравна инспекция”, Младежки дом и Туристическо дружество „Трапезица 1902”. Голямата награда за участниците в есенния дял ще е велосипед, предвидени са редица поощрения за най-активните любители на спорта.

Заместник-кметът на старата столица проф. Георги Камарашев призова великотърновци да се включват в спортните празници. Председателят на ТД „Трапезица” Георги Димитров благодари на Община Велико Търново за активната подкрепа и съдействие.