/ thinkstock
„В Европейския съюз работим да има европейска студентска карта до 2021 г. Целта е всички студенти в Европа да имат дигитална идентичност. Това ще допринесе за повишаване на мобилността с учебна цел чрез намаляване на административната тежест и разходите за студентите и институциите.

До 2020 г. ще има 500 000 незаети работни места, изискващи цифрови умения

Работи се в посока за автоматичното взаимно признаване на дипломите и на периодите на обучение в чужбина
. Тези мерки са част от Стратегията за младежта за 2019-2027, обявена от Европейската комисия по време на българското председателство на Съвета на ЕС“, това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на закриването на Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България във вторник 16 октомври 2018 г. в София.

 „Освен да ви подготви кариерно, стажантския опит е изключително полезен за изграждането ви като активни граждани. Такива, които са архитекти на собственото си бъдеще и участват в оформянето на средата около тях. Затова за четвърта поредна година подкрепям стажантска инициатива на СЖББ".

Това допълни българският евродепутат пред участниците в стажантската инициатива, чийто патрон е от създаването й през 2015 г.

Ева Майдел: Европейският бюджет трябва да е гъвкав, за да отговаря бързо на различни предизвикателства

Националната стажантска инициатива на СЖББ „Оставаме в България” е насочена към най-младите бъдещи професионалисти. В рамките на стажове в компании, членки на СЖББ, те имат шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. 

В кампанията са се включили над 10000 младежи, като над една четвърт от тях в последствие са наети на работа след приключване на стажа.