/ IStock
Двама души са с опасност за живота след катастрофи във Великотърновско, съобщиха от полицията.

Тежка катастрофа край Велико Търново, двама загинали

Турски гражданин е пострадал при катастрофа на пътя Велико Търново-Русе в района на разклона за село Първомайци
. Произшествието е станало на 1 октомври.

По първоначална информация, са се сблъскали два насрещнодвижещи се товарни автомобила - "Ивеко", управляван от 24-годишен турски гражданин и "Мицубиши", управляван от 59-годишен мъж от Свищов.

В резултат на това е пострадал водачът на "Ивекото". Той е настанен за лечение във великотърновската болница с травма на крака и с опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. 

Двама тийнейджъри пострадаха при катастрофа с мотор в Горна Оряховица

При друга катастрофа - трима души пострадаха при пътен инцидент в село Мерданя. Произшествието е станало отново на 1 октомври. По първоначална информация, са се ударили лек автомобил, управляван от 55-годишен мъж от Златарица и товарен автомобил, управляван от 64-годишен мъж от Велико Търново.

В резултат на това са пострадали двамата водачи. Те са настанени за лечение във великотърновската болница, като водачът на лекия автомобил е с опаснаост за живота.

С по-леки наранявания за лечение е оставена и 65-годишната му спътничка. На двамата водачи са взети кръвни проби за химичен анализ.