Дузпи решиха финала на футболния турнир във В. Търново
Дузпи решиха финала на футболния турнир във В. Търново / Дарик нюз

За втора поредна година отборът на „Лайтс" е първенец на общинския турнир по футбол във В. Търново. На финала снощи тимът се наложи с 5:4, след удари от бялата точка за определяне на краен победител, над „Комита", като в редовното време резултатът бе 1:1. Пълните трибуни на ДКС „В. Левски " видяха интересен търновско- свищовски сблъсък.

Преди почивката „комитите", които имаха превес, независимо че още в самото начало Мартин Кръстев стреля с глава в гредата. За свищовлии много активен бе Мартин Методиев, който отправи опасни удари, силно шутира и Пламен Ангелов. В 20-ата минута Иво Михайлов с ефектно изпълнение от въздуха попари „Лайтс", разпечатвайки вратата им.

В началото на втората част великотърновци натиснаха. Владимир Атанасов и Пламен Костадинов отправиха по един удар с глава, но край целта. Вратарят им Боян Андонов се контузи и бе сменен от Станимир Палев, който преди това игра като бранител. Пропуск за свищовлии направи Мартин Метидиев и в  33- ата минута Мартин Кръстев се освободи от пазача си и изравни 1:1. До края Петър Андреев и Владимир Атанасов създадоха проблеми на Иван Иванов, който обаче запази вратата зад себе си.

При дузпите Станимир Палев спаси удара на Пламен Ангелов от „Комита", а всички останали играчи от двата отбора бяха точни и с 5:4 „Лайтс" взе победата и купата.

В мача за 3- 4 място „Скоприон инвестстрой" надделя с 1:0 над „Водстрой". Още в 6- ата минута след удар на Стефан Хаджикостов топката срещна гредата. Като цяло „Скорпион" бе по-активен през първата част, а „Водстрой" през втората. Остър удар на Иван Златков в 32-ата минута бе отбит от вратаря, малко след това Димитър Тотев отново се намеси отлично. И когато „Водстрой" затегна обръча, при една атака на съперника Тихомир Христов стреля от малък ъгъл в 36-ата минута, топката рикошира в защитник и влезе в мрежата на Генчо Стефанов за 1:0.

Много емоции предизвика и играта за публиката, при която топката трябваше от центъра да бъде вкарана директно по въздуха във вратата. От десетте записани само двама успяха от първия опит и продължиха напред. Третият опит на Георги Куюмджиев също бе успеше и получи 50 лв., а достойният му съперник- малкият Боян Димитров бе зарадван с 20 лв.

Председателят на Зоналният съвет на БФС във В. Търново Георги Велинов и доайенът сред общинските съветници проф. Михаил Харалампиев връчиха трофейте на призьорите. Освен купата победителите взеха и премия от 400 лева. Триста, двеста и 100 лева, заедно с флагове, получиха подгласниците им „Комита", „Скорпион" и „Водстрой".

Пламен Костадинов от „Лайтс" бе награден с топка за най- красив гол от фирма. Фимата даде топка и на най- постоянния зрител Сашо Тодоров. Голмайсторът на надпреварата Илиян Димитров от „Гегитрейд", с 13 попадения, и вратар №1 Иван Иванов от „Комита" бяха стимулирани с по 50 лева от Зоналния съвет на БФС. Със същата по размер сума бизнесменът Александър Нанков награди най- добрия играч на своя тим „Алекс ОК"- Кирил Брисов.

Премия от 100 лева и красива грамота осигури великотърновският вестник „Борба"за най- техничния състезател- капитанът на шампионите Владимир Атанасов.