Образувано е бързо производство срещу 15-годишно момиче за притежание на наркотици в Свищов
Образувано е бързо производство срещу 15-годишно момиче за притежание на наркотици в Свищов / iStock/Getty Images
Образувано е бързо производство срещу 15-годишно момиче за притежание на наркотици в Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново.

Вчера във Велико Търново е извършена проверка на 28-годишен от село Присово, в хода на която е намерена и иззета свивка, съдържаща бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същия ден при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества служители на РУ – Свищов са извършили проверка на 15-годишно местно момиче. Намерени и иззети са около 0,5 грама кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. По двата случая са започнати бързи производства.

Тази нощ в 00.10 часа при проверка в жилище във Велико Търново, обитавано от 36-годишна жена и 25-годишен мъж от Велико Търново, е намерено и иззето свивка станиол, съдържаща около 1 грам бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Източник: „Фокус“