/ МВР
На 15 април в Районно упрвление - Смолян е започнато бързо производство срещу 21-годишния С.К. от Смолян, за това, че вчера около 15:00 часа при полицейска проверка е установен да се придвижва от село Виево в посока село Момчиловци общ. Смолян, с което е нарушил правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората - COVID-19, като деянието е извършено след издадено предписание от РЗИ със срок до 25 април 2020 г., и по време на обявено извънредно положение свързано със смъртни случаи.  

Още 7 души са заразени с коронавирус в Смолянско

Във връзка с обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение и контрола по спазване на въведените със заповеди на Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки насочени към предотвратяването на разпространението на епидемията от COVID-19, на 15 април 2020 г. на територията на ОДМВР-Смолян са съставени 42 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето.

Мъж и жена са първите жертви на COVID-19 в област Смолян

Два акта са съставени за нарушаване на забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Останалите 40 акта са съставени на лица, които не са били с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.