/ iStock/Getty Images
Нова кампания под надслов „Шанс за равен старт“ започват младежи от Велико Търново.

В рамките на акцията те ще събират учебни пособия за деца от социално слаби семейства, съобщиха от Ротаракт клуб – Велико Търново, който е основен организатор на инициативата.

Всеки, който иска да помогне, може да купи тетрадки – с тесни и широки редове или с малки и големи квадратчета; тетрадки малък формат; нотнитетрадки и тетрадки-речник, както и ножици, лепила, блок №4, скицници, водни бои, палитри, четки за рисуване, цветни моливи, острилки, флумастери, пластелин, дъска и нож, маслени пастели, пакет цветни листи, гланцови блокчета, пергели, линии, атласи по „География и икономика“.

Дарителите трябва да оставят пособията в конкретни обекти в града, които са партньори на кампанията.

Деца от Перник изработиха над 400 картички за благотворителна кампания

Това са книжарниците на ул. „Димитър Благоев“ №24 (кв. „Бузлуджа“); на бул. „Васил Левски“ №17А (до бизнес център „Славяни”); на ул. „Александър Стамболийски” №3 (под хотел „Етър); на ул. „Любен Каравелов” № 63; на ул. „Краков” № 13Б; на ул. „Арх. Георги Козарев” (в сградата на СУ „Емилиян Станев”); на бул. „Христо Ботев” №16.

Периодът на събиране на помощните материали е от 20 август до 3 септември. В рамките на акцията ще бъдат организирани и няколко благотворителни събития.

На 14 август (събота) от 19.30 часа в читалище „Надежда“ще бъде представена театралната постановка „Женско царство” на театрален състав „Мелпомена”. Входът е 5 лв.

На 20 август (петък) от 19.30 часа в заведение „Галерията“ ще има Quiz турнир, отново с вход 5 лв. Час и половина по-късно, на същото място ще има и концерт на групите „4етно” и „Идепея”. Билетът струва 5 лв.

На 21 август в събота в парк „Дружба“ ще се проведат спортни тренировки на открито – от 9.00 до 11.30 часа по зумба, пилатес и табата, като цената за комплект от всички е 10 лв. От 11.30 ще има и тренировка по федербал за 3 лв.

В парковото пространство ще бъде подреден и щанд за ръчно направени бижута. „Нека всички заедно помогнем на деца в нужда да посрещнат първия учебен ден с необходимите учебни пособия“, призовават организаторите.

Партньори в кампанията са Ротаракт клуб - Русе, Театрален състав „Мелпомена“, Спортен фитнес център “Блуминг“, Pow wow, Читалище „Надежда - 1869“, заведение в „Галерията“, група „4етно“ и вокален състав „Идепея“, Merry decorations.
 
Информационна агенция Фокус