/ община Бургас
Община Бургас търси доброволци, които да се включат в грижите за едни от най-специалните и усмихнати деца.

Те посещават две от новите социални услуги – Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки и множествени увреждания и техните семейства в Приморски парк и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства на ул. „Вардар“.

Доброволците ще помагат на екипа в ежедневните занимания на децата /тоалет, хранене/, при включване в творчески работилници, партниране при игри на открито и закрито, както и в участие в разходки и посещения на културни събития.

Единствените изисквания са доброволците да имат желание за работа с деца и младежи с увреждания и да бъдат търпеливи и всеотдайни към тях.

Добре е да имат опит в различни доброволчески дейности и/или в общуването с деца и младежи, както и да споделят талантите си като ценен опит на децата - приложни изкуства, занаяти, музика, танци и др.

В зависимост от своята ангажираност, полагането на доброволчески труд може да бъде в удобни за тях дни и часове от седмицата, които ще се задават предварително с цел изготвяне на седмичен график. Всеки доброволец ще бъде напътстван и подпомаган в работата си от специалистите, работещи в социалната услуга.

Кандидатите за доброволци трябва да подадат заявление по образец в деловодството на Община Бургас или на място в Дневния център в Приморски парк.

След извършване на подбор на доброволците ще бъде сключен договор между одобрените кандидати и Община Бургас.
 
община Бургас