Балетната академия в Марян изнася спектакъл в Летния театър
Балетната академия в Марян изнася спектакъл в Летния театър / DarikNews.bg, архив

Балетен концерт ще представи на сцената си тази вечер Летният театър във Велико Търново. Свои изпълнения пред публиката ще покажат участниците в тазигодишната Балетна академия в Марян. Техният гала концерт ще се състои от 20:00 часа, при свободен вход. Преди това участниците в академията показаха наученото в областта на класическото изкуство в село Марян и град Елена.

Тази година в Балетната академия участват 40 деца от Бургас, Елена, Велико Търново, Димитровград, София и Варна. Те са разделени в две групи - начинаещи и напреднали. Освен децата в спектакъла ще се включат и гост-артисти от Националния балет. Това са Марта Петкова – примабалерина, Дарина Бедева – примабалерина, Росен Канев – премиер-солист, Никола Хаджитанев – премиер-солист, Кристина Чочанова – солист, Радул Роглев – солист.

В спектаклите ще бъдат представени откъси от класически произведения като „Жизел”, „Дон Кихот”, „Лебедово езеро”, „Корсар” и други. Преставлението се провежда в подкрепа на кандидатурата на регион Велико Търново за културна столица на Европа през 2019 година.