Австрийски министър награди горнооряховски юноши
Австрийски министър награди горнооряховски юноши / netinfo

На седмо място в силния международен турнир по хандбал за подрастващи “Шмелц” се класираха юношите младша възраст на “Локомотив”. 80 отбора от 14 държави участваха в състезанието във Виена, което се води неофициално европейско клубно първенство за момчета.

В своята предварителна група горнооряховци имаха малшансът да се паднат с “Тапа” /Естония/ и домакините от “Шмелц”, които в крайна сметка се класираха на първо и второ място при младшата възраст, и загубиха срещите си с тях. След това надиграха исландци, което ги изпрати в потока за разпределяне местата от пето до осмо. В него записаха загуба и победа и са седми.

Отборът обаче получи купата за спортсменство, която му бе връчена лично от министъра на социалните грижи на Австрия.

“Нашият клуб е печелил този турнир преди години, а сега сме седми. Въпреки това съм доволен от представянето на момчетата. Липсваха ни основни състезатели, като Георги Божинов и Иван Генов, които не пътуваха по различни причини. Хубаво е, че състезетелите ни видяха при какви условия тренират и играят техните връстници, лошо е, че на този етап у нас сме далеч от тях. Базата на “Шмелц” е разположена върху площ от двайсет декара. Клубът има три закрити зали и седем открити игрища, с модерни съблекални, трибуни, осветление и всичко останало, което е необходимо за учебно- тренировъчния процес”, разказа треньорът на локомотивци Галин Караджов.