209 са новозаразените с COVID-19 във Великотърновска област за последното денонощие.

Забраняват се плановите операции във Великотърновска област

От Регионалната здравна инспекция уточняват, че средната 14-дневна заболеваемост се е повишила до 612,93 на 100 хил. души население, като вчера стойностите бяха 533,26 на 100 хил. Заболяването влезе и в още четири образователни институции.

Положителни проби са дали осмокласник от ПМГ „Васил Друмев“ и единадесетокласник от ПЕГ „Проф. Асен Златаров“ в старата столица, учител от ОУ „Христо Ботев“ в село Ресен и петокласник от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. Контактните лица са под карантина, а учебните занятия протичат в електронна среда.

Активните пациенти с коронавирус в региона са 1 364-а, като 182-а от тях се лекуват в болница. Най-много хоспитализирани има в общините Велико Търново - 51, Свищов - 48 и Горна Оряховица - 30. Битката с болестта през денонощието са изгубили две жени и двама мъже, с което починалите стават 1 434-а. Оздравели са 18 035 души.  

32 нови случаи на коронавирус във Великотърновско

Нов апарат за размразяване на кръвна плазма на водна баня получи Отделението по трансфузионна хематология при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. От лечебното заведение уточняват, че дарението е от местния Ротаракт клуб.

Допълват и, че уредът е изключително важен за работата на медиците, тъй като от него зависи качеството на кръвната плазма и извличането на необходимите елементи от нея.
Агенция "Фокус"