/ БГНЕС, архив
10 години след трагичната загуба на командос Емил Шарков, близки, приятели и колеги му отдадоха почит, съобщиха от МВР.

Пред паметната плоча на входа на СУ „Максим Райкович“ в Лясковец бе почетена паметта му.

МВР

Той загина при изпълнение на изключително рискова и тежка задача за задържане и изземане на незаконно притежавано оръжие на барикадирал се в дома си жител на града.

Вдовицата на командоса Емил Шарков ще помага на семействата на загиналите полицаи

„Отдаваме почит към професионалиста, избрал път, осъзнавайки риска за живота си в полза на службата на обществото. Той загина, изпълнявайки служебния си дълг в изключително рискова ситуация, като запази живота и здравето на своите колеги. Няма да забравим достойния човек, оставил следа с решителността и себеотрицанието си“, каза в словото си заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин.

Близки, приятели и колеги на Емил Шарков се събраха на лобното му място, за да засвидетелстват уважението и почитта си към него и саможертвата му.

МВР

Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, от заместник-министър Ценкин, от директора на ОД на МВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, областния управител Ивайло Здравков, служители на Районно управление-Горна Оряховица, представители на община Лясковец, СУ „Максим Райкович“, колеги и граждани.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня