Liaskovec
Liaskovec / netinfo
На възпоменателното честване в Лясковец присъства и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов
Близки, колеги,  приятели и жители на Лясковец почетоха днес паметта на командоса Емил Шарков, който преди 3 години загуби живота си в спецакция, за да спаси колегите си и децата от лясковско училище. Възпоменателното честване се състоя  в  училище „Максим Райкович“ в Лясковец, а на него присъства  и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов.
 
Най-близките, приятели и колеги от Специализирания отряд за борба с тероризма, както и  педагози и ученици също  дойдоха да почетат паметта на загиналия през 2014 г. Шарков. Баща му  и вдовицата му Милена също присъстваха на помена, а панихида пред мраморната плоча на спецполицая в двора на училището отслужи енорийският свещеник на Лясковец Богдан Арабаджиев.

 „Ще почитаме вечно героя, дал живота си и личното си щастие за децата на нашето училище! Той бе забележителен, добър и достоен пример за тях”,  каза директорът на лясковското училище  Даниела Арабаджиева.

С едноминутно мълчание всички преклониха глави пред паметта на Шарков, а венци и цветя бяха поднесени от семейството му, от министъра на вътрешните работи, от колегите му от СОБТ,  от Община Лясковец, от Община Велико Търново, от ОД на МВР  и от училището.

Благотворителен концерт в помощ на деца на загинали полицаи  ще има на 7 май в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи вдовицата на командоса Милена Шаркова. Тя  учреди фондация „Емил Шарков“, която помага на деца на загинали служители на МВР. Каузата е набиране на средства за организиране на детски лагер. Шаркова каза, че каузите, които фондацията организира, поддържат името на съпруга й живо. „С фондация „Емил Шарков“ искам да продължа делото на Емо. Както той помагаше, докато беше жив на всички, които имаха нужда, така, в негова памет, и аз искам да помагам на деца на загинали полицаи и хора в нужда“, каза още  Шаркова.
 

Liaskovec
netinfo


Министър Пламен Узунов призна, че се чувства много разстроен в днешния ден. Той уточни, че комисар Атанас Илков, който е един от отговорните лица за специализираната акция в Лясковец и по онова беше шеф на отдел „Криминална полиция” в ГДНП  и  в момента е начело на ОД на МВР в Пловдив, временно замества директора на полицията там. Причината е, че той е в отпуск по болест. „Няма човек, който е заел висок пост в Пловдив, директорът там е в отпуск по болничен и това наложи някой да го замества. Следващия в йерархията е именно колегата, който е упълномощен да командва дирекцията”, заяви още Узунов.