Заваляха сигнали за купуване на гласове
Заваляха сигнали за купуване на гласове / DarikNews.bg

Сигнал за търговия с гласове в селата Михалич, Добротич и Бояна е получен около 13:30 часа във Вълчи дол от кандидат за кмет. Според сигнала търговията е организирана от Ил. Д. и Иск. Д. Те предлагали на хората, които имат заложени дебитни карти в заложната къща във Вълчи дол, че ако гласуват за майка им – кандидат за кмет П. Й., ще им бъдат опростени дълговете. По случая има образувана предварително проверка.

По същото време е получен и сигнал от председателя на политическа партия в Девня, че лек автомобил превозва хора до 5, 6 и 7 секция в СОУ “ Васил Левски” в града. След извършена проверка е установено, че колата се шофира от Ат. Д. на 32 г. и М. М. на 47 г. Двамата са отведени в РУП за разпит.

В същия град общински ръководител на политическа партия е сигнализирал, че лица от предизборния щаб на друг кандидат-кмет, организирани от баща му, обикалят с коли целия район и плащат открито суми на гласоподаватели. В Девня е подаден и сигнал от общински ръководител на политическа партия в града, че лица от предизборния щаб на друг кандидат за кмет дават пари на “черната дама”, която обикаля и плаща открито на гласоподавателите. Има свидетел по случая. Образувана е предварителна проверка.

Отново в Девня е получен сигнал от кандидат за кмет, че 7 -8 автомобила пресрещат избирателите с предложение за гласуване за определени кандидати за общински съветници срещу заплащане.