Затворник се сдоби с нова присъда за пласиране на дрога зад решетките

Провесил от килията си импровизирано въже с чорап, в който имало хероин

/ Дарик Варна, архив
Провесил от килията си импровизирано въже с чорап, в който имало хероин
Изтърпяващ наказание лишаване от свобода получи нова ефективна присъда и глоба за опит да разпространи хероин в затворническото общежитие в село Разделна.

Отказаха да пуснат от ареста баща на 4 деца, продавал наркотици от дома си

25-годишният Милен А., който изтърпява ефективна присъда в затворническото общежитие в село Разделна, бе осъден от Варненския окръжен съд на 4 години лишаване от свобода и 20 000 лева глоба, съобщиха от прокуратурата.

В съкратено съдебно следствие Милен признал вината си за  опита да разпространи хероин на друг лишен от свобода. Това се случило на 15 декември 2017 г., когато 25-годишният мъж провесил импровизирано въже от килията си, на което привързал чорап. В него поставил доза хероин, предназначена за неустановен по делото затворник. 

Акция срещу наркодилъри във Варна, четирима са арестувани

Действията на Милен били забелязани от надзирател, който пред двама свидетели извадил съдържанието на чорапа и открил в него сгънато парче от вестник, в което имало кафяво прахообразно вещество. Така намеренията на осъдения били осуетени. Физико-химическата експертиза по делото установила, че веществото е хероин. 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК