/ Снимка: Дарик, архив
Четирима души са задържани след мащабна полицейска акция във Варна срещу наркоразпространението. Арестуваните са на възраст между 25 и 30 години. 
Постоянен арест за студент, заработвал като наркодилър

Тримата от тях – Стоян С., който се смята за техен шеф, Борислав Б. и Васил В., са държали с цел разпространение над 2 кг марихуана, 138 г амфетаминопроизводни и малко количество кокаин. 

Четвъртият задържан е Стоян Р., който се снабдявал с наркотици от тримата и действал като техен дилър. 

По време на полицейската операция е разкрита и базата на тримата. Апартамент под наем служел като склад за наркотиците. Претърсването там и на още 6 адреса са намерени и иззети 10 електронни везни и общо над 25 000 лева в българска и европейска валута. 

Разпространението на наркотиците ставало или чрез Стоян Р., или по телефона. Клиентите поръчвали дрогата, като в телефонните разговори били използвани кодови наименования за различните видове наркотици. 

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания в съда за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за четиримата обвиняеми, които вече съдействат на разследващите. Мерките им за неотклонение ще бъдат гледани в събота.