/ Thinkstock/Getty Images
При претърсване в дома на 19-годишния Георги са били намерени 220 грама марихуана и електронна везна
19-годишен студент остава в ареста по обвинение в държане и разпространение на наркотици. Окръжният съд във Варна определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо 19-годишния Георги Ж., обвиняем по досъдебно производство за притежание и разпространение на рискови наркотични вещества, съобщиха от съдебната пресслужба.
 
При претърсване в дома на Георги  на 11 януари са били намерени 220,18 грама марихуана и електронна везна, по чиято повърхност е имало следи от същото вещество. 

Арест за двама при спецоперация срещу дрогата

Престъплението, в което е обвинен е тежко, като НК предвижда от 1 до 6 години затвор и глоба от 2000 до 10 000 лева.

Защитата на Георги Ж. поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи добрите му характеристични данни -  студент първи курс, с чисто съдебно минало, работи, спортува и дори е носител на няколко златни медала.  Адвокатът изтъкна, че няма опасност студентът да се укрие или да повлияе на разследването, тъй като има постоянен адрес, а повече свидетели вече са били разпитани пред съдия.

Задържаха Професора, който приготвял дрога в дома си

Като разгледа всички събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени че съществува обосновано подозрение Георги Ж.,  да е автор на деянието, за което е обвинен. Предвид високата обществена опасност и предвидените наказания, съдебният състав прецени „задържане под стража“ като най- подходяща мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. 

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК