Заловиха организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждането на наркотични вещества, при полицейска акция във Варна.

Проведена е акция на отдел на ГДБОП, както и секторите на Бургас, Русе и Плевен, са преустановили дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждането на марихуана. Това съобщиха властите.

Лаборатория за синтетични наркотици бе разкрита в Симеоновград

Установени са 12 лаборатории и са иззети над 1014 стръка такива растения. Иззети са 14.3 грама хашиш и близо 2,963 кг марихуана. Оранжериите се намират на територията на град Варна и село Константиново.

Задържани са 7 души. Ръководители и участници в престъпната група. Мъжете не са криминално проявени. Всички участници са межу 30 и 33 години. Едно от лицата е работещо, а другите са се грижили за растенията.

Активната работа по разследването е започнала преди 2 месеца. Наемат се жилища, в които са организирани тези оранжерии, като специфичното е, че се търсят празни такива, гледа се осветление, изгражда се специфична ел. инсталация, система за климатизация и камери, които да наблюдават процеса.

Претърсени са 22 адреса в град Варна. Всичките лаборатории се намират в града в апартаменти. Наричат се "оранжерии закрит тип".