/ Live.varna.bg
Ремонтни дейности се извършват в сградите на 23 училища и 12 детски градини във Варна, съобщават от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

„Димчо Дебелянов“ остава в списъка на средищните училища

Извършват се частични хидроизолации на покриви, подмяна на дограми, монтаж на стенни вентилационни решетки, ремонт на санитарни помещения, боядисване на  коридори и стаи, преустройство на помещения за нови групи и отстраняване на текущи проблеми по ел. инсталации.

Общинските детски градини на територията на община Варна продължават да работят през целия летен сезон. Две детски градини ДГ №16 „Слънчева дъга“ и ДГ "Ал. Пушкин" ще преустановят дейността си за период от една седмица и съответно две седмици поради частични ремонти.

94% от първокласниците влизат по първо желание

Продължава изпълнението на дейностите по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Размерът на финансирането е 16 171 529 лв.

Приключили са ремонтните дейности в VII  СУ „Найден Геров“, СУ „Пейо Кр. Яворов“, ОУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Стефан Караджа“ и в три детски градини - ДГ  1 „Светулка“ , ДГ 12 „Ян Бибиян“, ДГ 41 „Първи юни“. Обектите са въведени в експлоатация. 

Предстои завършването на ремонтните дейности на СУ „Димчо Дебелянов“, I ОУ „Св. Княз Борис I“, ОУ „К. Арабаджиев“.