/ www.varnacouncil.bg
Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Варна за 2017 година ще се проведе в общинската зала „Пленарна“ от 14.00 часа. Обсъждането ще продължи до 15.00 часа, се посочва в поканата за събитието.

Поканата за присъствие е отправена към жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствените организации и цялата варненска общественост.

Приеха рекордния за Варна бюджет

Първоначалният размер на общинския бюджет на Варна за миналата година бе 270,7 милиона лева, като бе актуализиран на 348,7 милиона, се припомня в отчета, качен в сайта на Община Варна. 

Консолидираният годишен финансов отчет на бюджета’2017 г. бе одитиран и заверен от Сметната палата. В одитния доклад от 6 юни 2018 г. на Сметната палата за извършената проверка се посочва, че не са констатирани нарушения; получените одитни доказателства са достатъчни и уместни, за да осигурят база за изразяване на мнение; не са констатирани случаи на несъобразяване със законите и другите нормативни разпоредби; не са констатирани недостатъци във вътрешния контрол.

Годишният финансов отчет за 2017 г. показва, че община Варна е спазила и изпълнила всички финансови показатели и е сред общините с най-добри параметри по тези показатели, се посочва още в публикувания отчет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК