Задържаха мъжа, който накарал работниците да къртят в хотела
Задържаха мъжа, който накарал работниците да къртят в хотела / Дарик Варна

Мъжът, който е накарал петимата работници да режат арматурно желязо за скрап в хотел "Вероника", е бил задържан, съобщи кметът Иван Портних. Той ги наел срещу 5 лева на час вчера.

"Господин Георгиев", както го наричат работниците, е избягал веднага след рухването на сградата. Хванат е в населено място във Варненско и ще бъде докаран в града за разпит.

Хотел "Вероника" в комплекс "Слънчев ден" се срути снощи. При инцидента загина един човек, а други трима бяха затрупани. Все още са в неизвестност трима от работниците на обекта.

Две трети от руините вече са разчистени, но тела не са открити, заяви ком. Тихомир Тотев - шеф на Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението". Най-късно до утре на обед ще бъде разчистено всичко и ако не бъдат намерени хора, ще се свика кризисен щаб за очертаване на бъдещи действия.

Все още се проверява районът на шахтите в подземието около ресторанта в хотела. Спасителите са стигнали до най-ниското ниво, където е парното помещение, но без резултат.