Колега на затрупаните работници: Обещаха ни по 5 лева на час, за да режем желязо
Колега на затрупаните работници: Обещаха ни по 5 лева на час, за да режем желязо / снимка: БГНЕС

Работниците, която бяха затрупани от срутилия се хотел „Вероника", са били наети за по 5 лева на час, за да режат арматурно желязо за скрап. Това заяви за Дарик колега на затрупаните работници, представил се като Стефан Ангелов.

Вчера следобед на място дошъл мъж, когото работниците познавали като „господин Георгиев". Той им обещал парите, за да влязат в хотела и режат арматурно желязо. Мъжът бил представител на фирмата, която събаря хотела. Той обяснил на работниците, че след като отрежат желязото, имат 15 минути, преди хотелът да падне, разказа още Стефан Ангелов.

По думите на работника хотелът се е срутил за секунди. Бригадата е била от петима души. Един от тях излязъл навън малко преди хотелът да рухне. Въпросният "господин Георгиев" се качил в колата си и избягал веднага след като се е срутил обектът и повече не се появил на мястото. Началникът на бригадата - Йовко, бил против работници да влизат в обекта след работно време. Част от тях не се съгласили. Офертата приели петимата мъже.

Хотел "Вероника" в комплекс "Слънчев ден" се срути снощи. При инцидента загина един човек, а други трима бяха затрупани. Все още са в неизвестност трима от работниците на обекта.

Името на загиналия е Борислав Асенов. Издирват се Тодор Димитров и Манол Манолов, както и още един работник, чието малко име, по информация на Дарик, е Йосиф.

Бащата на Манол Манолов, представил се като бай Райчо, сподели, че синът му е работил а обекта от 20 дни и без трудов договор. 28-годишният Манол е бил нает като общ работник, който да събира нарязаните железа. Бай Райчо заяви, че ще съди фирмата, отговорна за събарянето на хотела.

Издирването на затрупаните работници продължава с два багера, термокамери и куче на БЧК. Районът около срутилия се хотел е отцепен. На място има полиция и линейка. Резултатът от операцията по издирване на място проследяват и 15-ина близки на затрупаните работници.