Продължава издирването на затрупаните под руините в Слънчев ден
Продължава издирването на затрупаните под руините в Слънчев ден / снимка: БГНЕС

Продължава издирването на оцелели под руините на хотела, който се срути върху работници в комплекс "Слънчев ден". Засега няма резултат от издирването, в което от снощи се включи и куче на Планинската спасителна служба. За издирването се използват и термокамери, съобщи за Дарик началникът на отдел „Дейности по защита на населението" към Община Варна Купен Пашов.

Хотел "Вероника" в "Слънчев ден" се срути снощи, докато в него е имало строителна бригада, която е трябвало да събори сградата. При инцидента загина един човек, а други трима бяха затрупани. Все още са в неизвестност трима от работниците на обекта.

Самоличността им е ясна. Става въпрос за млади мъже от Варна е един от Девня, разкри Пашов. Те са работили на приземния етаж, близо до рецепцията на хотела.

Според Купен Пашов шансовете тримата работници да са живи са минимални.

Спасителните операции продължиха цяла нощ. Издирването на оцелели в руините става с помощта на два багера, съобщи областният управител Стоян Пасев.

През нощта са заседавали щабовете на общината и областта, за да се направи план за действие. На мястото на инцидента са били и прокурор и разследващи полицаи.

Засега причината за иницидента не е потвърдена. Предполага се, че работници са рязали носещите колони на 11-етажния хотел, което е довело до неговото срутване.