Върховната касационна прокуратура разследва смъртта на Пламен Горанов
Върховната касационна прокуратура разследва смъртта на Пламен Горанов / netinfo

Докладът за разследването на смъртта на Пламен Горанов се намира във Върховната касационна прокуратура. Това каза на пресконференция окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Той отказа да отговори на въпроса на журналист защо от Районната прокуратура не са  изнесени данни за приключилото разследване, както беше обещано пред медиите.

„Не знам кой какво е обещавал. Делото е под специален надзор. Докладът на наблюдаващия прокурор е предаден на Окръжна прокуратура, а в момента е във Върховна касационна прокуратура”, коментира прокурорът.

36-годишният Пламен Горанов се самозапали на 20 февруари в знак на протест срещу  управлението на Община Варна. „Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 часа на 20 февруари 2013 г.” са думите, изписани на плаката, който той е държал при самозапалването си пред парадния вход на общината. Пламен угасна на националния ни празник - 3 март.

Разследването за смъртта на младия мъж започна като проверка за евентуално подбудителство към самоубийство срещу неизвестен извършител, а срокът за приключването на делото беше удължаван три пъти.