ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" победи шампиона МФК "Спартак"
ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" победи шампиона МФК "Спартак" / Bulgaria beach soccer
Новосформираният тим на ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" записа трудна, но сладка победа над шампиона на България по плажен футбол МФК Спартак във втория ден от градското първенство на Варна. Това е втори успех за тима на Николай Хаджиев, като днес той победи с 3:2. МФК Спартак откри резултата с ранен гол на Мартин Стефанов, а Кристиян Тодоров изравни в 8-ата минута с много красиво попадение. Малко по-късно заради игра с ръка втори жълт картон получи Юлиан Димитров от Морското училище, а Иван Иванов спаси отсъдената дузпа. В началото на втората третина Илиян Димов даде нов аванс на шампиона, а в края й Кристиян Тодоров отново изравни. В 34-ата минута на срещата Свилен Керемидчиев успя да вкара трето попадение за ВВМУ и така донесе успеха на тима си.
В другия двубой Устрем (Караманите) записа убедителна победа над Олимпик със 7:2. Хеттрик за успеха записа завърналият се на плажа Цветан Миланов-Мечката. Два пъти точен бе Никола Николов, а по един гол реализираха Евгени Иванов и най-култовият играч на Устрем Атанас Балтов. За Олимпик головете бяха дело за двама от най-дългогодишните играчи в родния плажен футбол - Георги Минков и Галин Милков.
Така ВВМУ поведе в класирането с две победи и голова разлика 10:7. С по една победа следват МФК Спартак (8:4) и Устрем (8:8), а без успех засега е Олимпик (6:13).
Днес в 18:30 ч. играят ВВМУ „Н.Й. Вапцаров” и Устрем, а в 19,30 - Олимпик и МФК Спартак.
Първите два отбора в класирането придобиват право на участие в държавното първенство.
Bulgaria beach soccer