Варненските лекари гласуваха за най-добрите си колеги, започва броенето
Варненските лекари гласуваха за най-добрите си колеги, започва броенето / Дарик Варна, архив

Приключи гласуването в кампанията на Дарик радио „Кои са най-добрите лекари във Варна”. Резултатите от анкетните листи, чрез които специалистите от морския град номинираха най-изявените си колеги, ще се обработват в следващите седмици със съдействието на "Галъп Интернешънъл”.

Имената на най-добрите лекари във Варна ще бъдат обявени в началото на декември на специална церемония. Те ще бъдат следващите, вписани в „Лекарската лига", която Дарик радио учреди. Списъкът им ще бъде публикуван в сайта bestdoctors.bg, както и в специална книжка, която ще излезе преди края на годината.

В кампанията на Дарик участие взеха 15 варненски болници и клиники. В напълно анонимното допитване участваха общо 935 лекари със специалност, като валидните анкетни карти са повече от 700. Медиците отговориха на въпроса: „Ако се наложи Ваш близък да бъде диагностициран или лекуван, но Вие сте възпрепятстван, към кои колеги от Вашата специалност бихте го насочили?” Специалистите трябваше да посочат имената на трима колеги от своята област.

Кардиология, акушерство и гинекология, педиатрия, нервни болести, медицинска онкология са само част от специалностите, включени в допитването. Общият им брой е 40, като "Обща и клинична патология" и "Физиотерапия и рехабилитация" са допълнени специално за проучването във Варна и Пловдив.