/ sportvarna.com
Варна е българският град, който ще приеме най-много мачове от Световното първенство по волейбол за мъже. Страната ни ще започне участие на 9-ти септември в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта в морската столица, когато националите ни ще открият надпреварата срещу Финландия от 19.30 часа.

В същия ден във Флоренция другият домакин на турнира - Италия, ще се изправи срещу Япония. На световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест.

Възпитаниците на Пламен Константинов са в група D, заедно с отборите на Полша, Иран, Куба и Пуерто Рико. Във Варна в зала "Конгресна" ще се изиграят общо 21 двубоя - 15 от първата фаза и 6 от втората.

Варна посреща световната купа по волейбол

Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора
, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21-ви, 22-ри и 23-ти септември.

Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия. Градовете-домакини на групите във втората фаза ще бъдат уточнени в зависимост от класирането на България и Италия.

Двете страни ще продължат участието си съответно в София и Милано, ако заемат едно от първите три места. Единствено четвъртото място ще прати българите в Милано или Болоня.

Срещите от първата фаза ще са с начален час от 17 и 20.30 ч.

 Двубоите на България във Варна от първата фаза на световното първенство по волейбол:

9-ти септември срещу Финландия от 19.30 ч.

13-ти септември срещу Иран от 20.30 ч.

14-ти септември срещу Пуерто Рико от 20.30 ч.

16-ти септември срещу Куба от 20.30 ч.

18-ти септември срещу Полша от 20.30 ч.
Дирекция спорт, Община Варна