/ netinfo
Световната купа по волейбол гостува във Варна като част от националното турне на трофея. В периода от днес до неделя (15-17) юни в зала Конгресна всички фенове на волейбола ще имат възможност да се докоснат до най-желания световен трофей в специално изградения шампионски корнер по време на мачовете на Волейболната лига на нациите.

В рамките на националното турне, световната купа по волейбол ще бъде представена на различни събития в градовете-домакини София, Варна и Русе през цялото лято, както и по време на мачовете на Световното първенства по волейбол в България през септември. По време на предвидените гостувания, освен със снимка с най-желания трофей в света на волейбола, организаторите ще зарадват всички фенове и с много забавления, игри и активности за популяризиране на спорта и пълноценния живот. Следващата спирка от турнето на купата е в Русе, по време на най-пъстрото събитие от летния календар на града – Русенския карнавал, който се провежда на 23 юни.

Националният ни отбор по волейбол ще домакинства във Варна за три мача от Лигата на нациите. Съперници на България от днес, 15 юни,  до неделя, 17 юни, в Двореца на културата и спорта са отборите на Бразилия, Франция и Канада.

Първият двубой между олимпийския шампион Бразилия и бронзовите медалисти от последната Световна лига Канада е днес от 15.30 часа. Първият мач на селекцията на Пламен Константинов е от 18.30 часа – България посреща Франция.

В събота от 15.30 играят Бразилия и Франция, а от 18.30 – България и Канада.

В неделя от 15,.30 е мачът Франция – Канада, а от 18.30 е срещата България – Бразилия. 

Билетите за волейболните сблъсъци струват от 10 до 30 лева. Цените на пакетните билети са 25 лева, 50 лева, 65 лева и 80 лева в зависимост от сектора в спортното съоръжение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК