Варна днес-гореща и на места суха
Варна днес-гореща и на места суха / netinfo
Четири температурни рекорда бяха регистрирани вчера в страната. Един от градовете бе Варна. 33,5 градуса измериха варненските метеоролози в часовете между 12 и 3 следобед. Предишният максимум в морската столица е бил регистриран през далечната 1969 година.

Останалите градове с нови температурни рекорди са Бургас /там е било с половин градус по-горещо от Варна/, другите рекордьори са Ахтопол и Велико Търново.

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават, че през втората половина от тази и началото на следващата седмица ни очаква слънчево и много горещо време. В много райони ще бъдат измерени нови температурни рекорди. Максималните ще стигнат 40, на отделни места в петък и събота и до 42 градуса. Понижение с 3–4 градуса е възможно да има чак в неделя.

Максималните очаквани температури във Варна днес са около 30-31 градуса.

Сряда се очертава тежка за варненци, които няма да имат вода днес. Подобна съдба ще сполети кв.Чайка-блокове с номера от 20 до 48. Там ще са на сухо от 9 до 15 часа. За същото време вода няма да има и в горната зона на кв.Виница, както и в Аспарухово, където ограничението се отнася само за района от ул."Розова долина" до Кметството.

Без вода от 9 до 16 часа ще е и блок 41 в кв.Възраждане. Информацията е на ВиК Варна.