Създаването на транспортна дирекция скара съветници
Създаването на транспортна дирекция скара съветници / Дарик Варна, архив

Местните депутати от комисията по структури отложиха въпроса със създаването на нова дирекция „Транспорт“ в общината по настояване на председателя на ресорната комисия Иван Луков. Според неговото предложение тя трябва да се състои от 9 служители, тъй като досегашните двама не можели да обхванат целия обем от работа. Идеята е съгласувана с браншовите организации.

Общинският съветник Костадин Костадинов заяви, че създаването на дирекцията е нелогично с оглед закриването на такава преди половин година заради съкращенията в общината.

Станислав Иванов от ГЕРБ защити идеята като обясни, че във Варна има различни видове транспорт като яхти например и създаването на ресорна дирекция би било от полза за решаването на проблемите им.

Вярно е, че дирекциите в общината работят на предела на капацитета си, но е редно оптимизацията да се осъществи от кмета, коментира председателят на комисията Владимир Тонев. Той посочи, че възниква въпросът откъде ще бъдат взети допълнителните 7 бройки и ако досега са били излишни защо не са били съкратени.

„Ако така ще се отлага всичко, дайте и ние да се отложим и да си ходим“, възкликна вносителят на предложението Иван Луков.